Novinky a aktuality

  • 26
    06

    Vyhodnocení za školní rok 2008/2009

    Do vzdělávacího projektu Recyklohraní se v prvním školním roce zapojilo 1 603 škol z celé České republiky. Celkem bylo doposud vydáno 1 713 111 bodů! V průběhu uplynulého školního roku bylo v rámci projektu Recyklohraní odevzdáno k recyklaci téměř 50 tun baterií a 190 tun vysloužilého elektrozařízení. Nejaktivnější školy byly odměněny bonusovými body. Zajímá vás, které to byly? Podívejte se!

  • 22
    06

    Kvíz z oblasti třídění a recyklace odpadů II

    Do plnění posledního úkolu v letošním školním roce se zapojilo 631 škol. Všech deset otázek zodpovědělo správně 270 škol. Celkem bylo za Kvíz z oblasti třídění a recyklace odpadů II přiděleno 113 200 bodů. Kvíz z oblasti třídění a recyklace odpadů II se správnými odpověďmi naleznete zde. Gratulujeme!

  • 07
    06

    Vypátrejte doupě Šrotonátora - detektivní úkol

    Detektivního úkolu se zúčastnilo 374 škol. Všechny školám, které nám zaslaly fotografie místa, kde přespává Šrotonátor, obrázek Šrotonátora či jeho popis, získaly 150 bodů. Nejzajímavější zprávy budou vystaveny na mikrosite www.srotonator.cz.

  • 01
    06

    Kvíz z oblasti třdění a recyklace odpadů II

    Na závěr školního roku jsme pro vás připravili elektronický kvíz, který obsahuje 10 otázek z oblasti třídění a recyklace odpadů. Úplné zadání a elektronický kvíz naleznete po přihlášení v sekci Aktuální úkoly. Kvíz ke stažení naleznete zde. POZOR! Každá škola může vyplnit kvíz pouze 1x a po odeslání již není možné odpovědi změnit. Za každou správně zodpovězenou otázku získáte 20 bodů, tzn. za správné zodpovězení všech otázek získáte 200 bodů.

  • 13
    05

    Vypátrejte doupě šrotonátora - detektivní úkol

    Najděte místo, kde přespává Šrotonátor - černou skládku elektroodpadu či jiný nepořádek (ve sklepě, na půdě, atp.), kde jsou odložené nebo vyhozené elektrospotřebiče. Doupě Šrotonátora vyfotografujte a napište nám, kde jste snímek pořídili a co byste na tomto místě viděli raději. Žádné doupě jste nenašli? Nevadí! Nakreslete či napište, jak si šrotonátora představujete a kde si myslíte, že bydlí. Úplné zadání detektivního úkolu naleznete zde.

  • 07
    05

    Objednávky odměn před letními prázdninami

    Vzhledem k dodacímu (standardně 14 dnů, maximálně 30 dnů), budeme v tomto školním roce přijímat objednávky na odměny z katalogu pouze do 31. května . Odměny objednané po tomto termínu budou dodány v září 2009. Děkujeme za pochopení.

  • 07
    05

    Objednávky odvozu baterií a elektrozařízení před letními prázdninami

    Dovolujeme si upozornit, že objednávky na odvoz baterií/ elektrozařízení budeme v tomto školním roce přijímat pouze do 31. května. Pokuste se v průběhu května naplnit sběrné nádoby na baterie/drobné elektrozařízení a poté si prostřednictvím webových stránek objednejte odvoz. Baterie Pokud se Vám nepodaří naplnit sběrný box na baterie (min. 15 kg) a budete chtít baterie před letními prázdninami odevzdat, obraťte se na společnost Ecobat, s.r.o. : Ing. Lenka Kvapilová e-mail: lenka.kvapilova@ecobat.cz Elektrozařízení Pokud se Vám nepodaří naplnit celou sběrnou nádobu (resp. jutový pytel) a budete chtít drobné elektrozařízení před letními prázdninami odevzdat, objednejte si odvoz prostřednictvím webových stránek.

  • 04
    05

    Koš snů – již známe vítěze!

    Skupinového úkolu Koš snů se zúčastnilo 385 škol. Všem školám, které nám zaslaly zprávu s fotografiemi a popisem vyrobeného koše snů, bylo připsáno 200 bodů. Devatenáct oceněných prací bylo odměněno zvláštní bonifikací ve výši 500 bodů, čtyři nejlepší získaly 1000 bodů. Vybrané koše budou vystaveny v rámci celostátní konference Odpady a obce 2009, pořádané v červnu v Hradci Králové.

  • 08
    04

    Slavíme Den Země - skupinový úkol

    Oslavte Den Země - navrhněte a uskutečněte aktivitu, která se tematicky váže k třídění odpadů a jejich recyklaci. Aktivitu zdokumentujte, zahrajte si na novináře a napište reportáž o tom, jak jste oslavili Den Země ve Vaší škole. Reportáž o rozsahu ½ - 1 strany A4 doplněnou o 3 až 5 snímků z uskutečněné akce nám zašlete do 7. května 2009. Každá škola, která nám zašle reportáž o Oslavě Dne Země, získá 150 bodů. Uveřejníte-li Vaši reportáž v místním zpravodaji (periodiku) či regionálních nebo celostátních novinách, zašlete nám do 31. května 2009 1 výtisk na adresu: Recyklohraní, Soborská 1302/8, 160 00 Praha 6. Za uveřejnění reportáže získáte dalších 90 bodů. Úplné zadání skupinového úkolu naleznete zde.

  • 01
    04

    Jak je to u nás ve škole? – již známe vítěze!

    Skupinového úkolu se zúčastnilo 550 škol. Všem školám, které nám zaslaly zprávu na téma Jak je to u nás ve škole? bylo připsáno 200 bodů. Dvacet nejlepších prací bylo odměněno zvláštní bonifikací ve výši 500 bodů. Vybrané práce budou vystaveny v rámci celostátní konference Odpady a obce 2009, pořádané v červnu v Hradci Králové.

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.