Novinky a aktuality

Výsledky úkolu "Křížovka"

Přinášíme vám výsledky posledního vyhlášeného úkolu s názvem "Křížovka". Do luštění se pustilo celkem 669 škol, kterým společnost Eko-Kom rozdala za jejich snahu 113 420 bodů. Přehled všech škol, která nám zaslaly splněný úkol najdete zde.Tajenku " ČERNÁ SKLÁDKA" jste vyřešili a následně ji ve vašem okolí našli a vyfotili téměř všichni, ale jen 372 školám se podařilo správně vyplnit celou křížovku. Měli jste ji právě vy vyplněnou správně? Podívejte se na řešení křížovky! 

Jaké otázky vám dělaly nevětší potíže? Jednoznačně největší problém byl správně pojmenovat stroj, který zhutňuje odpad na skládkách. Jedná se o tzv. KOMPAKTOR, ale mnohokrát jsme se dozvěděli, že jde o kontejner, kompostér, buldozer, fermentor nebo dokonce generátor. Rovněž zdánlivě jednoduchá otázka, "Jak se nazývá odpad, který se pro svoji velikost nebo rozměry nevejde do popelnice" činila problémy, a to všem věkovým kategoriím. Tento odpad se zcela jednoduše nazývý OBJEMNÝ, ale řešením byl pro mnohé odpad jaderný, železný, nebo jste opakovaně uváděli, že se jedná o koberec či baterie. Někteří měli také problém s určením správné barvy kontejneru na papír a místo barvy MODRÉ mu přisoudili žlutou nebo dokonce hnědou. Zajímavé názvy také získaly krabice od mléka a džusů, tzv. NÁPOJOVÉ KARTONY, které jste označili jako kartonové odpady, krabicové nápoje nebo tatrapak odpady. Podobný osud potkal DOTŘIĎOVACÍ linku, na které se odpady upravují podle požadavků konečných zpracovatelů. Byla přejmenována na linku drtící, dovací, dokončovanou nebo dokonce na drtič odpadu či dopravní pás.

Kdo jste neměl vše správně, nevěšte hlavu, chybami se člověk učí a velmi jste nás potěšili, že všichni znáte název největšího školního recyklačního programu v ČR! 

Na správné řešení celé křížovky se můžete podívat níže.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.