Novinky a aktuality

  • 07
    06

    Recyklovanou šipkovanou pojďte plnit ven

    Na konec školního roku i začátek toho příštího jsme si pro vás připravili osvětový úkol s názvem Recyklovaná šipkovaná. Zadání už nyní najdete na našem webu. Nudit se při jeho plnění nebudete a zároveň si užijete sluníčko a trochu toho čerstvého povětří.

  • 03
    06

    Nová EKOABECEDA aneb Buďme k vodě šetrní – materiály pro MŠ již na webu

    Připravili jsme novou metodickou příručku s názvem EKOABECEDA aneb Buďme k vodě šetrní. Již nyní je na webu Recyklohraní. Pro pedagogy z MŠ jsou zde navíc výukové scénáře plné písniček, her a pokusů, a k tomu přílohy nejčastěji v podobě pracovních listů.

  • 01
    06

    Svozy můžete objednávat už jen do 11. června

    Dovolujeme si vás upozornit, že termín pro poslední objednávky svozů baterií, mobilních telefonů a tonerů do tiskáren v letošním školním roce je 11. června 2021. Jedině tak vám můžeme garantovat, že svozy proběhnou ještě před začátkem prázdnin.

  • 26
    05

    Žáci a studenti vymýšleli reklamní kampaně zaměřené na snižování spotřeby vody

    Při plnění třetího letošního úkolu se se žáci a studenti proměnili v reklamní tvůrce a vymýšleli reklamní kampaně, které lidem napoví, jak se k vodě chovat ohleduplně a snížit její spotřebu, ať už doma nebo ve škole. Porota mezi nimi vybrala 20 nejzdařilejších prací. Školy, které je vytvořily, obdrží odměnu.

  • 18
    05

    Téměř 8,5 tuny baterií zamířily v březnu díky školám na recyklaci

    Do jarní kampaně se soutěží zaměřené na sběr baterií se zapojilo 178 škol a dohromady k recyklaci odevzdaly 8 498 kg použitých baterií. Nejaktivnější byli žáci ze ZŠ Vápno v Pardubickém kraji, kteří vybrali 467 kg baterií, což je v přepočtu 12,62 kg baterií na žáka.

  • 06
    05

    Recyklohraní zve pedagogy z MŠ na webinář k představení nové EKOABECEDY

    V Recyklohraní jsme pro pedagogy připravili novou metodickou příručku EKOABECEDA aneb Buďme k vodě šetrní a k tomu výukové scénáře plné písniček, her a pokusů. Zveme vás nyní na webinář, při kterém vám chceme novou EKOABECEDU představit. Pro učitele z MŠ se uskuteční v úterý 18. května od 17:30 hodin.  

  • 30
    04

    Kompost nad zlato! Recyklohraní se připojuje k Mezinárodnímu týdnu kompostování

    Recyklohraní se aktivně připojuje k Mezinárodnímu týdnu kompostování, který v letošním roce probíhá od 2. - 8. května. Pojďte si spolu s námi připomenout, proč roste význam kompostování, a jak se můžeme zapojit také ve školách.

  • 25
    04

    Průzkum ukázal, že děti dobře ví, co nepatří do dřezu nebo toalety a jak šetřit pitnou vodou

    Devět z deseti dětí školou povinných ví, že do dřezu, umyvadla a WC se nemají splachovat zbytky jídla, olej, hygienické potřeby, chemikálie, barvy nebo léky, protože to může způsobovat ucpávání potrubí a ohrožení systému čištění odpadní vody. Děti mají také dobré povědomí o tom, jak zbytečně jí neplýtvat pitnou vodou.  

  • 22
    04

    Dárek ke Dni Země: Školy předaly na recyklaci 30,4 tun drobného elektra

    Celkem 237 škol se v březnu zapojilo do Jarní sběrové kampaně se soutěží a společně odevzdaly 30,4 tun drobného elektra. Výsledky soutěže zveřejňujeme symbolicky v Den Země, kdy si celosvětově připomínáme význam ochrany životního prostředí.

  • 19
    04

    V soutěži Starý mobil pro Remobil školy vybraly 8 752 a ulovily 125 mamutů

    Sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil se od ledna do konce března zúčastnilo 92 škol, které dohromady na recyklaci předaly 8 752 mobilních telefonů. V absolutním pořadí byla nejúspěšnější ZŠ a MŠ Lesnice v Olomouckém kraji, mezi většími školami s více než 300 žáky obsadila první místo ZŠ Pasířská z Jablonce nad Nisou.

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.