Novinky a aktuality

  • 31
    03

    Konference Zpětný odběr 2009

    Dovolujeme si Vám nabídnout poslední volná místa za zvýhodněné vstupné na konferenci Zpětný odběr 2009, která se uskuteční 19. května 2009 v Praze. Registraci je možno provést on-line na www.asekol.cz. Zvýhodněné vstupné můžete využít do 3.dubna 2009.Podrobný program konference naleznete zde.

  • 30
    03

    Upozornění v souvislosti s nabídkou odvozu velkého elektrozařízení

    Nabídka kolektivního systému ASEKOL na odvoz velkého elektrozařízení je určena pouze pro interní potřebu školy (např. vyřazení spotřebičů používaných ve škole z provozu). Neradi, ale pokud to bude nutné, budeme muset přistoupit ke snížení počtu bodů udělovaných za sběr velkých elektrospotřebičů, nebo dokonce ke zrušení bonifikace za velké spotřebiče, či k úplnému zastavení jejich odvozu.

  • 24
    03

    Vyhlášení vítězů literární soutěže Kam s ním? aneb Jak to bylo u nás doma.

    V kavárně Domu Knihy Kanzelsberger byly v úterý 24. března vyhlášeny výsledky literární soutěže na téma Kam s ním? aneb Jak to bylo u nás doma. Ze 600 přihlášených porota v čele se spisovatelem Emilem Haklem ocenila devět žáků a studentů ve třech věkových kategoriích.

  • 17
    03

    Kam s ním? aneb Jak to bylo u nás doma. - již známe vítěze!

    Literární soutěže se zúčastnilo 594 škol. Všem školám, které nám zaslaly příspěvek do soutěže na téma Kam s ním? aneb Jak to bylo u nás doma. bylo připsáno 50 bodů. Vítězové jednotlivých kategorií získali zvláštní bonifikaci ve výši 500 bodů. Vítěze zveme na veřejné autorské čtení spojené s křestem brožurky s oceněnými pracemi, které se uskuteční 24. března od 14h v Domě knih Kanzelsberger na Václavském náměstí v Praze.

  • 09
    03

    Jak je to u nás ve škole? - skupinový úkol

    Skupinového úkolu se zúčastnilo 550 škol. Všem školám, které nám zaslaly zprávu na téma Jak je to u nás ve škole? bylo připsáno 200 bodů. Nejlepší práce, které budou odměněny zvláštní bonifikací ve výši 500 bodů, budou vyhlášeny prostřednictvím našich webových stránek na začátku dubna.

  • 09
    03

    Koš snů - skupinový, výtvarně technický úkol

    Vyhlašujeme soutěž o nejnápaditější a nejpraktičtější koš na třídění odpadů! Vytvořte model vašeho „koše snů“, vyfotografujte jej a popište ve zprávě, kde uvedete jeho rozměry, materiál, ze kterého by měl být vyroben, způsob obsluhy, případně další přednosti. Každá škola, která se zúčastní úkolu a zašle do 5. dubna 2009 vypracovanou zprávu, získá 200 bodů. Dvacet nejlepších prací, které zaujmou buď obsahem, nebo způsobem zpracování, získá navíc bonus 500 bodů. Tři nejlepší práce, které vybere odborná komise složená ze zástupců společnosti EKO-KOM, a.s. získají bonus 1000 bodů.Oceněné práce budou vystaveny v rámci celostátní konference Odpady a obce 2009, pořádané v červnu v Hradci Králové. Úplné zadání skupinového úkolu naleznete zde.

  • 26
    02

    Vyhodnocení škol za I. pololetí školního roku 2008/2009

    Zajímá vás, jak si vedete v porovnání s ostatními školami? Podívejte se na přehled škol, které nasbíraly během prvního pololetí nejvíce bodů. Všechny školy, které s námi v I. pololetí aktivně spolupracovaly, tj. školy, které získaly body za sběr baterií, elektrozařízení nebo splnění úkolu, budou odměněny speciální pololetní prémií ve výši 120 bonusových bodů. Bonusové body budou připsány do 15. března 2009

  • 26
    02

    Odměna pro aktivní školy – Hrátky s Asíkem a Batem

    Pro nejlepší 4 školy z každého kraje a 5 škol z kraje Jihomoravského, Moravskoslezského, Středočeského a Hl. města Prahy připravily společnosti Asekol a Ecobat odměnu – naučně vzdělávací program pro žáky I. stupně základních škol Hrátky s Asíkem a Batem. Seznam škol, které budeme v průběhu měsíce března kontaktovat s nabídkou termínu Hrátek s Asíkem a Batem, naleznete zde. Naučně vzdělávací program bude realizován v období 23. března – 30. listopadu 2009.

  • 06
    02

    Potřebujete odvoz větších elektrozařízení?

    Společnost ASEKOL, která zajišťuje zpětný odběr elektrozařzení v rámci programu Recyklohraní je nově připravena v případě potřeby (žádosti školy) zajistit zdarma odvoz již 10 ks ks televizorů / počítačových monitorů nebo více než cca 120 kg ostatních elektrozařízení (tiskáren, kopírek, apod.), které se nevejdou díky svým rozměrům do sběrné nádoby. Za elektrozařízení větších rozměrů budou školám přiděleny body.

  • 02
    02

    Jak je to u nás ve škole? - skupinový úkol

    Popište systém nakládání s odpady u vás ve škole. Zjistěte, které odpady třídíte, do jakých nádob a kdo je za nakládání s jednotlivými druhy odpadů zodpovědný. Každá škola, která se zúčastní úkolu a zašle do 28. února 2009 vypracovanou zprávu, získá 200 bodů. Dvacet nejlepších prací, které zaujmou buď obsahem, nebo způsobem zpracování, získá navíc bonus ve výši 500 bodů. Hodnocení provede odborná komise složená ze zástupců společnosti EKO-KOM, a.s. Oceněné práce budou vystaveny v rámci celostátní konference Odpady a obce 2009, pořádané v červnu v Hradci Králové. Úplné zadání skupinového úkolu naleznete zde.

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.