Novinky a aktuality

Zachraňte vzácné opice, stačí vám starý mobil

Nezisková organizace ASEKOL pořádá ve spolupráci se Zoo Ústí nad Labem projekt na záchranu indonéské džungle. Lidé mohou odevzdáním jednoho vysloužilého mobilního telefonu pozastavit devastaci tropických pralesů. Nejohroženějším druhem a "maskotem" projektu je opice kahau nosatý, které na tomto území hrozí v blízké době vyhynutí.  

Již od 1. dubna mohou návštěvníci Zoo v Ústí nad Labem odevzdat svůj vysloužilý mobilní telefon do připraveného sběrného boxu. Odevzdáním jednoho takového přístroje přispějí 10 Kč na záchranu ohrožené oblasti. Cílem projektu je mimo jiné zvýšit povědomí o ohroženém Balikpapanském zálivu v Indonésii, zabránit hromadnému kácení stromů, výstavbě dálnic a dalším nebezpečným aktivitám devastujícím tropické pralesy. 

Díky odevzdání nepoužívaného mobilního telefonu mohou navíc lidé pomoci také dětem z dětských domovů. Všechny sebrané mobilní telefony totiž projdou kontrolou a ty, které budou plně funkční, se bezplatně předají občanskému sdružení Život dětem.

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.