Novinky a aktuality

  • 09
    02

    Výsledky Podzimního sběru baterií 2017-Skokan roku

    Podzimní sběrová kampaň trvala od 24. 8. do 15. 11. 2017. Do sběru baterií se zapojilo celkem 955 školských zařízení a sesbíralo se tak dohromady 54,38 tun baterií. V průměru na jednu zapojenou školu to činí 55,9 kg. 763 škol se zúčastnilo sběru vysloužilého elektrozařízení. Celkem ho bylo svezeno více než 89 tun.

  • 07
    02

    Krok za krokem v cíli

    Téměř 400 škol se zapojilo do úkolu Recyklohraní s názvem „Krok za krokem“. Doslova krok za krokem jste v něm ve svém nejbližším okolí hledali červené kontejnery společnosti ASEKOL a další místa, kam se dají bezplatně odevzdat nepotřebná drobná elektrozařízení.      

  • 17
    01

    Soutěž o certifikát Ekoučitele roku 2017/18 pokračuje

    Do soutěže Ekoučitel roku 2017/18 se přihlásilo již 40 pedagogů z celé republiky. Stále ještě máte možnost připojit se k nim a získat tak tento certifikát za ekologické aktivity, které se svými žáky a studenty děláte.  

  • 08
    01

    Pokračujeme tam, kde jsme v prosinci skončili

    Lednové dny ubíhají – a v běhu je "Krok za krokem" Touto malou slovní hříčkou chceme připomenout, že máte možnost zapojit se do stejnojmenného úkolu, jehož tématem je sběr a recyklace drobného elektra prostřednictvím stacionárních červených kontejnerů. Žáci a studenti budou hledat červený kontejner ve svém okolí, čeká je kreativní práce při tvorbě mapy a také bonusová SOUTĚŽ, v níž může vítězná škola v každém kraji získat navíc 500 bodů do programu Recyklohraní. A kromě toho pokračují i další aktivity našeho Recykohraní.

  • 22
    12
  • 21
    12

    Malé ohlédnutí za společnou letošní cestou!

    Vánoce a konec roku jsou obvykle příležitostí ohlédnout se zpátky a podívat se na uplynulý rok...Je toho opravdu hodně, čím naše RECYKLOHRANÍ žije a co pro vás připravuje v roce 2018!  

  • 20
    12

    Vánoční provoz infolinky

    V souvislosti s vánočními svátky si Vás dovolujeme upozornit na vánoční provoz naší infolinky! Telefonní infolinka Recyklohraní bude ve vánočním období od 22. 12. 2017 do 3. 1. 2018 MIMO PROVOZ.  Dotazy lze i nadále zasílat e-mailem na info@recyklohrani.cz – budeme se jim věnovat ihned v prvním lednovém týdnu. Děkujeme za pochopení.     

  • 30
    11

    Věnuj mobil a pojeď do ZOO!

    Osmý ročník kampaně Věnuj mobil a pojeď do ZOO začíná! Tak jako každý rok můžete opět získat za každý odevzdaný mobilní telefon 3 body na váš účet v programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět. Navíc lze vyhrát výlet pro jednu třídu s exkurzí na recyklační linku a návštěvu zoologické zahrady v Jihlavě.      

  • 27
    11

    Termíny objednávek svozů a odměn před koncem roku

    Vzhledem k blížícímu se období vánočních svátků si dovolujeme upozornit na změnu v termínu svozů elektra, baterií i tonerů a objednávání odměn.  

  • 24
    11

    Zapojte své žáky do výzkumu!

    Součástí projektu „EKOABECEDA – Umíme žít bez odpadů?“ jsou také výzkumná šetření mezi žáky i pedagogy, do kterého se může zapojit každý, kdo má zájem o tuto tematiku. Cílem je zmapovat základní vědomosti a postoje žáků k tématu předcházení vzniku odpadů.  

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.