Novinky a aktuality

  • 24
    06

    Děkujeme za spolupráci a přejeme hezké léto!

    Letošní školní rok byl hodně netradiční. Asi není třeba připomínat, s čím vším jste se ve školách, ale i my v Recyklohraní, museli potýkat. Ale jak se říká – po každém dešti zase vyjde slunce! Čekají vás zasloužené prázdniny a po nich, věříme, přijde zase zcela běžný školní rok. Těšíme se, že přitom budeme s vámi. Posíleni o nové zkušenosti a s novými plány.  

  • 22
    06

    Žáci a studenti vymýšleli recyklační zlepšováky

    Ještě před koncem školního roku jsme vyhodnotili letošní třetí osvětový úkol, při kterém měli žáci a studenti za úkol vymýšlet RECYKLAČNÍ ZLEPŠOVÁKY. Přemýšleli a bádali, jak podpořit třídění a recyklaci a také rozumnou spotřebu baterií.

  • 10
    06

    Ocenění Ekoučitel roku míří k pedagogům, kteří umí pro ochranu přírody nadchnout žáky a studenty

    Před koncem školního roku ocenila společnost Recyklohraní nejaktivnější a nejzapálenější pedagogy vyučující ekologickou výchovu v mateřských, základních a středních školách a zájmových kroužcích. Celkem 16 pedagogů z celé České republiky za svou celoroční činnost obdrželo certifikát Ekoučitel roku 2019/2020.

  • 29
    04

    Důležité změny v Recyklohraní – ukončení katalogu odměn - oznámení termínů

    Komplikovaná situace nás nutí učinit zásadní změnu v programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět. S účinností od 16. 5. 2020 rušíme odměňování škol za sběr a osvětu prostřednictvím bodového systému a katalogu odměn. Věnujte pozornost následujícímu textu – přináší důležité termíny, které s touto úpravou souvisí.

  • 08
    04

    Nouzový stav a Recyklohraní – úkoly, svozy, odměny, termíny atp.

    Dovolte, abychom vám shrnuli hlavní informace, které se týkají aktuální spolupráce Recyklohraní se zapojenými školami. Vzhledem k tomu, že až do odvolání jsou základní a střední školy uzavřeny, stejně jako část mateřských, u některých aktivit jsme museli upravit termíny či podmínky. Řada věcí však funguje beze změny.

  • 08
    04

    EKOUČITEL pokračuje – dokumentaci zasílejte do 20. dubna

    Tato zpráva je určena především těm z vás, kteří se aktivně zapojujete do projektu Ekoučitel a usilujete o zisk certifikátu EKOUČITEL ROKU 2019/2020. I letos certifikáty udělíme. Jen s ohledem na aktuální nouzový stav upravujeme podmínky pro jeho získání.

  • 25
    03

    Dotazník Recyklohraní – prosíme vás o zpětnou vazbu, jak jste spokojeni s naším programem

    Mnohé se v posledních dnech děje jinak, než jsme očekávali a plánovali. A my bychom rádi využili nastalé situace a požádali vás o zhodnocení fungování Recyklohraní a také o vaše názory, abychom si udělali představu, jak jste spokojení, případně co bychom mohli změnit, aby náš recyklačně vzdělávací program fungoval ještě lépe.

  • 20
    03

    Svozy a objednávky pro vás zajišťujeme i v současné době

    I za současné mimořádné situace pro vás Recyklohraní zabezpečuje svozy použitých baterií, elektrospotřebičů a tonerů. Stejně tak jsme připraveni reagovat na vaše objednávky odměn z katalogu a zajistíme pro vás jejich doručení. Samozřejmě děje se tak při zohlednění všech aktuálních preventivních bezpečnostních opatření.

  • 25
    02

    Třetí letošní úkol vyzývá k vymýšlení recyklačních zlepšováků - odevzdání do 10. 4.

    Třetí letošní úkol s Recyklohraní má název Recyklační zlepšováky. V hlavní roli jsou baterie a žáky a studenty v něm vyzýváme, aby se pustili do vymýšlení a bádání a navrhli zlepšováky, které podpoří třídění a recyklaci baterií a také rozumnou spotřebu baterií.

  • 10
    02

    Do plnění úkolu s Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým se zapojilo 488 škol

    Hlavní roli v druhém osvětovém úkolu letošního školního roku měl červený venkovní kontejner na zpětný odběr drobného elektra a baterií. Do jeho plnění se zapojilo 488 škol, od kterých přišlo 620 vypracovaných zadání. 

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.