Novinky a aktuality

Malé ohlédnutí za společnou letošní cestou!

Vánoce a konec roku jsou obvykle příležitostí ohlédnout se zpátky a podívat se na uplynulý rok...
Je toho opravdu hodně, čím naše RECYKLOHRANÍ žije a co pro vás připravuje v roce 2018!

 

Tak tedy malá rekapitulace.
Během října a listopadu se ve všech krajích ČR uskutečnilo 17 seminářů na podporu nového výukového materiálu „EKOABECEDA aneb Umíme žít bez odpadů?“. Ten ukazuje, jak je možné zařadit téma předcházení odpadů do výuky tak, aby se toto stalo běžnou součástí života dětí a mládeže. Materiály k EKOABECEDĚ jsou volně dostupné ke stažení na našich webových stránkách.

Pokračovala také série oblíbených výjezdních programů Recyklace hrou a Recyklace očima mladého vědce, při nichž se děti učí názornou a hravou formou, jak může recyklace pozitivně ovlivnit život kolem nás.

Programy se opět naplno rozjedou v novém roce a pokračovat budou až do konce dubna. V Praze a Středočeském kraji jsou sice již programy obsazeny, ale pojedeme ještě do Královéhradeckého a Libereckého kraje – podívejte se tedy na naše webové stránky, zda se vám nebude nějaký termín hodit.

Uzavřela se „Podzimní sběrová soutěž“ drobného elektra, nyní probíhají objednané svozy, připisují se body, počítá se a připravuje se vyhlášení výsledků, děkujeme za trpělivost.

Jedna kampaň skončila, druhá začala – 1. prosince se rozběhl 8. ročník soutěže „Věnuj mobil a pojeď do ZOO!“ Za každý odevzdaný mobil (funkční i nefunkční) získávají školy 3 body. Nejaktivnější sběrači mohou získat zdarma školní výlet do ZOO.

A nesmíme zapomenout ani na naše pravidelné ÚKOLY – ačkoli myslíme, že to nejsou ani tak úkoly, jako spíš hra...
První podzimní byl o bateriích, druhý je o červených kontejnerech a jmenuje se „Krok za krokem“. Na jeho splnění máte čas až do 31. ledna 2018.

Chceme také připomenout možnost získat certifikát EKOUČITEL ROKU 2017/2018 pro všechny „ekologicky aktivní“ pedagogy a vyhrát tak 20 000 korun na školní výlet. Soutěž bude probíhat do konce května 2018.

Děkujeme Vám za dosavadní spolupráci a těšíme se na setkání u společných aktivit i v roce 2018.

 

Informace k jednotlivým programům i fotogalerii z akcí naleznete na www. recyklohrani.cz a na facebookovém profilu https://www.facebook.com/recyklohrani/, k dispozici je také naše infolinka 739 280 887 (Po-Pá 7.30-10.30 a 13.00-14.00) e-mail info@recyklohrani.cz

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.