Novinky a aktuality

Sbírejte mobily a pojeďte do science centra! Začíná kampaň Starý mobil pro Remobil

Recyklohraní aneb Ukliďme si svět spolu s neziskovou společností Remobil vyhlašuje sběrovou kampaň se soutěží Starý mobil pro Remobil. Probíhá do konce března 2021. Dvě školy, které vyberou nejvíce mobilních telefonů, vyhrají pro třídní kolektiv návštěvu science centra, včetně dopravy. Dalších 25 škol obdrží zajímavé odměny - hry z vydavatelství Mindok.

Sběrová kampaň se soutěží Starý mobil pro Remobil volně navazuje na předchozích 10. ročníků kampaně Věnuj mobil a pojeď do ZOO. Vedle toho, že prostřednictvím sběru přispějete k ochraně přírody, můžete usilovat o zajímavé ceny. Kampaň jsme prodloužili na dva měsíce (leden a únor), abyste i v době, kdy je prezenční výuka ve školách nestálá, měli více času sběr mobilů ve škole zorganizovat. Základní informace najdete zde.

Jak se můžete zapojit? Informujte o vyhlášení soutěže své žáky a studenty, využít můžete i plakátek – ke stažení je zde. Objednejte svoz minimálně 20 ks mobilních telefonů v termínu od 1. 1. 2021 do 31. 3. 2021. Pozn.: Mimo kampaň požadujeme pro objednávku svozu minimálně 40 ks mobilních telefonů, v rámci této kampaně však stačí jen 20 ks.

A jaké odměny jsou ve hře? Dvě školy s nejvyšším množstvím sebraných mobilních telefonů v přepočtu na žáka získají pro jednu třídu návštěvu Techmania Science Centra v Plzni, včetně dopravy. V případě, že uspěje škola ze vzdálenějšího regionu, alternativě vybereme obdobné science centrum v dostupné vzdálenosti. Školy na 3.-27. místě v absolutním pořadí obdrží společenskou hru Carcassonne Lovci a sběrači, případně jinou hru z vydavatelství Mindok, dle jejich výběru v hodnotě do 500 Kč. Školy na 3.-7. místě získají navíc každá 5x bezdrátová sluchátka.

Pozor! Podmínkou pro zařazení do soutěže o ceny je, že škola zároveň vypracuje osvětový úkol Recyklohraní s názvem Lovci a sběrači aneb Mamutí dopad mobilních telefonů na životní prostředí. Zadání najdete zde.

Jak objednáte svoz?

  1. Mobilní telefony sbírejte odděleně od ostatního elektra a uchovávejte je mimo dosah žáků a studentů školy. Můžete je odevzdat včetně baterií a nabíječek, ale není to podmínka. Můžete je vybírat do vlastní nádoby, kterou si vyrobíte při plnění osvětového úkolu.
  2. Od 1. 1 2021 do 28. 2 2021 je možné objednávat svoz nasbíraných mobilních telefonů v rámci kampaně (min. 20 ks).
  3. Instrukce pro objednání svozu jsou k dispozici zde.
  4. Ke každému svozu mobilních telefonů nezapomeňte přiložit ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ, které je podkladem pro připsání mobilů do soutěže. Ke stažení je také zde.

Vyhodnocení:

Výsledky soutěže budou vyhlášeny do konce dubna 2021.

Kritériem pro vyhodnocení výherců výletu bude přepočet sesbíraných mobilních telefonů na žáka školy

  • 1x návštěva science centra, vč. dopravy, pro jednu třídu – dle pořadí bez rozdílu velikosti školy
  • 1x návštěva science centra, vč. dopravy, pro jednu třídu – dle pořadí škol s počtem žáků nad 300
  • 5x 5ks bezdrátových sluchátek pro školy, které se v absolutním pořadí umístí na 3.-7. místě
  • 25x společenská hru Carcassonne Lovci a sběrači, případně jiná hra z vydavatelství Mindok, dle jejich výběru v hodnotě do 500 Kč pro školy, které se v absolutním pořadí umístí na 3.-27. místě.

Upozornění: Pro přepočet mobilů odevzdaných na jednoho žáka školy bude počítáno s minimálním počtem 15 žáků školy.

Předem moc děkujeme za vaše zapojení.

Váš tým Recyklohraní

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.