Novinky a aktuality

V soutěži Věnuj mobil a pojeď do ZOO se vybralo 11 067 mobilních telefonů

Desátého ročníku sběrové kampaně VĚNUJ MOBIL a pojeď do ZOO se zúčastnilo 172 škol, které dohromady na recyklaci předaly 11 067 mobilních telefonů. Nejúspěšnější byla Základní škola, Dačice, v Jihočeském kraji, kde vybrali 14 mobilů v přepočtu na žáka. Vyhlašovatelem kampaně byla společnost Asekol.

 

 

Za každý mobil odevzdaný během kampaně, v období od 26. srpna 2019 do 15. listopadu 2019, získaly školy 3 body. Zároveň, jak název kampaně napovídá, odměnou za sběr mobilů pro nejlepší školy, bude výlet do zoologické zahrady. Konkrétně do ZOO Jihlava. Součástí odměny je i návštěva moderní recyklační linky drobných elektrospotřebičů společnosti Enviropol v Jihlavě. Tuto odměnu získají celkem 4 školy: nejlepší 3 školy v celkovém pořadí bez ohledu na počet žáků a 1 nejlepší škola s počtem žáků nad 300. Kritériem je přepočet odevzdaných mobilů na žáka školy. Výsledky jsou v tabulkách níže. Vítězům gratulujeme!

Pořadí škol bez ohledu na počet žáků:

 

 

Celkem odevzdaných mobilů

Přepočet odevzdané
mobily na žáka

1

Základní škola, Dačice, Neulingerova 108 (Jihočeský kraj)

310

14,09

2

Základní škola Benetice okres Třebíč (Kraj Vysočina)

154

7,33

3

Základní škola Laškov a mateřská škola Laškov (Olomoucký kraj)

310

6,89


Nejlepší škola s počtem žáků nad 300:
 

1

Základní škola Jevíčko (Pardubický kraj)

275

0,69


Množství vybraných mobilních telefonů ve školách představuje úctyhodné číslo. Díky recyklaci z nich získáme cenné druhotné suroviny, které nám slouží k výrobě nových produktů. Šetříme tím primární zdroje surovin a přírodu před další těžbou. Děkujeme všem žákům, studentům a aktivním pedagogům, že se do sběru mobilních telefonu zapojili.

Sledujte dál aktuality na www.recyklohrani.cz a na FB Recyklohraní. Dozvíte se zde například, že školy nyní finišují s odevzdáváním druhého osvětového úkolu letošního roku s názvem Dlouhý, Široký a Bystrozraký

Můžete se už také pustit do plnění třetího úkolu Recyklační zlepšováky, který je zaměřený na třídění a recyklaci baterií. Na jeho plnění máte čas do 31. března 2020. 

A ještě vám doporučujeme zapojit se do soutěže Druhotná surovina, kterou pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu. A motivace? Prvních 100 škol, které jsou registrované v programu Recyklohraní a do soutěže přihlásí projekt, získá na školní účet u Recyklohraní 400 bodů. Uzávěrka je 15. 4. 2020. Veškeré potřebné informace najdete na https://druhotnasurovina.mpo.cz/.

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.