Novinky a aktuality

Pohlídejte si březnové termíny s Recyklohraním: třetí ÚKOL, SOUTĚŽ a přihlášení na EKOUČITELE

V březnu ke konci měsíce mají svou „uzávěrku“ hned tři důležité projekty Recyklohraní. Pokud se vzděláváte a recyklujete s námi, zbystřete svou pozornost, ať vám nic důležitého neuteče.

Konkrétně jde o zaslání dokumentace ke splnění třetího osvětové úkolu „S rýmy jsou šprýmy, aneb příběhy vysloužilého elektra“, dále je třeba poslat přihlášky do projektu EKOUČITEL ROKU 2018/2019 a k nim potřebnou dokumentaci. A zároveň ke konci měsíce vrcholí projekt Přeměna surovin na zdroje (Druhotná surovina) vyhlášený Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, kam mohou své projekty posílat i základní a střední školy.

Už jen do soboty 30. března 2019 můžete posílat dokumentaci k plnění třetího osvětového úkolu letošního školního roku s názvem „S rýmy jsou šprýmy, aneb příběhy vysloužilého elektra“. Tentokrát jde o spojení recyklace s literární soutěží. Bližší informace o úkolu včetně zadání pro MŠ, ZŠ 1.st, ZŠ 2.st. i SŠ najdete zde. Jako vždy jsou ve hře body na vaše školní konta. Navíc jako prémii máme, že autoři nejzdařilejších prací v jednotlivých kategoriích čeká slavnostní předání ocenění v Národním technickém muzeu v Praze. A odměny budeme mít nejen pro vítěze, ale i pro jejích kamarády ze školy. 

Do soboty 30. března 2019 se můžete přihlásit do projektu EKOUČITEL ROKU 2018/2019. Všichni pedagogové, kteří splní podmínky získají certifikát EKOUČITEL ROKU 2018/2019. Na 40 nejaktivnějších čeká slavnostní akce spojená s předáváním certifikátů, která proběhne 6.-7.6.2019 v Brně. Více informací najdete zde. Upozorňujeme, že i dokumentaci k plnění úkolu je třeba poslat do 30. 3. 2019. Nejde o nic složitého a věříme, že pro pedagogy, kteří aktivně vyučují environmentální výchovu, bude jejich splnění snadné. 

Do neděle 31. března 2019 se žáci ZŠ, ZUŠ a DDM nebo dalších organizací volnočasových aktivit, dále studenti VOŠ, SŠ, SOU mohou zapojit do 3. ročníku soutěže Přeměna odpadů na zdroje, kterou vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Soutěž hledá zajímavé inspirativní projekty, které pracují s odpadem nebo druhotnou surovinou. Prvních 100 škol, které se do soutěže přihlásí svůj projekt, získá na svůj účet v projektu Recyklohraní 400 bodů. Ze všech účastníků pak organizátor vybereme 5 nejlepších, které pozve na slavnostní vyhlášení vítězů do Valdštejnského paláce Senátu Parlamentu ČR.
A pokud ještě nejste, připojte se k nám na Facebooku. Zde také pravidelně přinášíme novinky z programu Recyklohraní i jiné zajímavosti.

Jaro už je cítit ve vzduchu – mějte se krásně a užívejte si každý den. A nezapomeňte hrát si, vzdělávat se a recyklovat s Recyklohraním :-).

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.