Novinky a aktuality

Při kampani Starý mobil pro Remobil se vybralo 11 203 mobilů, zapojilo se 155 škol

Čtvrtého ročníku sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil se soutěží se zúčastnilo 155 škol, které dohromady na recyklaci odevzdaly 11 203 mobilních telefonů. Dvě ve sběru nejaktivnější školy čeká odměna – výlet do science centra.

V kategorii absolutní vítěz, kde se hodnotil sběr na žáka bez rozdílu velikosti školy, zvítězila Mateřská škola Běstvina (okres Chrudim), která odevzdala 7,4 mobilních telefonů v přepočtu na žáka. Druhou oceněnou školou je Základní škola Velké Březno (okres Ústí nad Labem), která obhájila loňské vítězství v kategorii velké školy s počtem žáků nad 300. V této škole vybrali celkem 539 mobilních telefonů, což je 1,23 v přepočtu na žáka. Gratulujeme!

Zároveň všechny školy, které se do sběrové kampaně zapojily, získaly za každý mobilní telefon odevzdaný během kampaně, tedy v období od 15. prosince 2023 do 30. ledna 2024, 5 bodů do celoroční hry s Recyklohraním. Celkem bylo přiděleno 56 015 bodů.

Ačkoliv se letos nepodařilo navázat na loňský rekordní rok, kdy se během kampaně vybralo 18 895 mobilních telefonů a zapojilo se 222 škol, nepřestává nás těšit, že se díky aktivitě škol zapojených do Recyklohraní daří každoročně předat na recyklaci tisíce vysloužilých mobilů. Děje se tak díky spolupráci s našim sběrovým partnerem – neziskové společnosti Remobil.  Její pracovníci nejprve zkontrolují, zda je možné části mobilů využít na náhradní díly, zbytek potom předají na k recyklaci. Snažíme se tak společně předcházet vzniku odpadu opětovným využitím aspoň části vybraných zařízení.

Svozy mobilních telefonů můžete objednávat i nadále. Mimo kampaň vám za ně připíšeme standardní 3 body. Další velkou sběrovou kampaň se soutěží zaměřenou na sběr mobilních telefonů plánujeme opět na přelomu prosince a ledna (2024/2025).

Děkujeme všem školám, které se aktivně zapojí do sběru (nejen) mobilních telefonů!

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.