Novinky a aktuality

Už jen týden máte na objednávání svozů do soutěže Starý mobil pro Remobil

Kampaň Starý mobil pro Remobil probíhá od poloviny prosince a končí už v úterý 31. ledna 2023. Proto – pokud máte ve škole nashromážděné vysloužilé mobily, nezapomeňte si včas objednat svozy.

Minimální množství pro objednávku je 20 ks. Po skončení kampaně budeme i nadále mobilní telefony ze škol svážet, ale už za standardní tři body (během kampaně je to 5 bodů) a také budeme pro objednávku svozu požadovat minimálně 40 ks mobilních telefonů.

V rámci kampaně vám za každý odevzdaný mobil připíšeme extra porci pěti bodů do celoroční hry s Recyklohraním. Navíc – dvě školy, které vyberou nejvíce mobilních telefonů v přepočtu na žáka školy, vyhrají pro třídní kolektiv návštěvu science centra Techmania Science Centra v Plzni, včetně dopravy. V případě, že uspěje škola ze vzdálenějšího regionu, alternativě vybereme obdobné science centrum v dostupné vzdálenosti.

Jak objednáte svoz

  1. Mobilní telefony sbírejte odděleně od ostatního elektra a uchovávejte je mimo dosah žáků a studentů školy. Můžete je odevzdat včetně baterií a nabíječek, ale není to podmínka. Můžete je vybírat do sběrového boxu dodaného Remobilem.
  2. Instrukce pro objednání svozu jsou k dispozici zde.

Vyhodnocení

Kritériem pro vyhodnocení výherců výletu bude přepočet sesbíraných mobilních telefonů na žáka školy

Upozornění: Pro přepočet mobilů odevzdaných na jednoho žáka školy bude počítáno s minimálním počtem 15 žáků školy.

  • 1x návštěva science centra, vč. dopravy, pro jednu třídu – dle pořadí bez rozdílu velikosti školy
  • 1x návštěva science centra, vč. dopravy, pro jednu třídu – dle pořadí škol s počtem žáků nad 300

Výsledky soutěže budou vyhlášeny do konce března 2024. 

Pokud byste si chtěli připomenout význam třídění a recyklace mobilů, pak vám vřele doporučujeme náš starší osvětový úkol Lovci a sběrači aneb Mamutí dopad mobilů na životní prostředí, pak zadání najdete na našem webu zde, stejně tak na web u najdete link na tematické video

V minulém ročníku kampaně nám velkou radost udělalo, že se soutěže zúčastnilo 222 škol, které dohromady na recyklaci odevzdaly rekordních 18 895 mobilních telefonů. Co myslíte? Dokážeme toto množství letos překonat?

 Váš tým Recyklohraní

-------------

 

Aktuálně v Recyklohraní

  • Až do konce února můžete plnit aktuální úkol. Má název Recyklační výzva: Dejme do pohybu nepotřebné elektro a baterieZadání úkolu najdete, jako vždy, na našem webu zde. Za jeho splnění vám připíšeme 250 bodů do Celoroční hry s Recyklohraním.
  • Rámcový přehled plánovaných aktivit pro I. i II. pololetí, včetně sběrových kampaní je níže. V pdf souboru je k dispozici zde

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.