Novinky a aktuality

Můžete se pustit do plnění nového úkolu – čeká na vás recyklační výzva

S novým rokem je tu nový úkol. Má název Recyklační výzva: Dejme do pohybu nepotřebné elektro a baterie a plnit ho můžete do konce února.

Zadání úkolu najdete, jako vždy, na našem webu zde. Za jeho splnění vám připíšeme 250 bodů do Celoroční hry s Recyklohraním.

Zaměřujeme se v něm na třídění a recyklaci baterií a elektrospotřebičů. Je aktuální, protože po vánočních svátcích přibyly v řadě domácností nové spotřebiče a ty staré, opotřebované a často nefunkční teď mnohde nečinně leží ve skříních, šuplících či policích. Pokud pro ně nemáme jiné využití nebo je nemůžeme darovat někomu, kdo by z nich měl užitek, pak je správné je bez zbytečného prodlení předat k recyklaci. Totéž platí i o vybitých bateriích. Jak už dobře víme, baterie i elektrospotřebiče obsahují suroviny, které nám díky recyklaci poslouží k výrobě nových produktů. To je vždy výrazně šetrnější pro životní prostředí, než kdybychom tyto suroviny těžili v přírodě.

V rámci plnění úkolu si s žáky a studenty můžete zahrát jednoduchou deskovou hru, vyplňovat pracovní listy, vyrobit sběrnou nádobu na baterie (Baterkožrouta) nebo připravit letáček, kterým zpropagujete jarní sběrovou kampaň zaměřenou na elektroodpad (ta se uskuteční v březnu 2024). Pro děti v mateřských školách jsme připravili omalovánky, grafomotorické cvičení a pohybovou hru. Jako vždy platí, že nabízíme pestré spektrum aktivit. Nemusíte však plnit všechny – vyberte si ty, které vám vyhovují.

Využít můžete také krátké video s názvem Recyklační výzva - Dejme do pohybu nepotřebné elektro a baterie (k dispozici zde).

Spolu s partnery úkolu, kolektivními systémy ECOBAT a Elektrowin, se moc těšíme na fotografie a zpětnou vazbu, jak jste si s dětmi úkol užili a co nového jste se dozvěděli.

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.