Novinky a aktuality

18.1.2024 - Webinář - Jak přispíváme sběrem mobilů k ochraně životního prostředí

Srdečně vás zveme na webinářna téma Jak přispíváme sběrem a recyklací mobilních telefonů k ochraně životnímu prostředí. Uskuteční se ve čtvrtek 18. ledna 2024 od 15:30 hodin.

Na online seminář se můžete registrovat zde. Akce bude probíhat prostřednictvím platformy MS Teams, link vám zašleme emailem spolu s potvrzením účasti.

Přednášející: RNDr. Miloš Polák, Ph.D., zakladatel a odborný garant projektu Remobil. Přibližuje veřejnosti, že mobily mají skryté dopady na životní prostředí, a že recyklací sto gramového mobilu zamezíme těžbě 100 kg surovin potřebných na jeho výrobu.

Obsahové zamření webináře:

  • Problematika vzrůstajícího množství elektroodpadu je fenoménem moderní doby, přičemž mobilní telefon je nejčastěji kupované i obměňované elektrozařízení a jeho vybavenost v domácnostech v ČR je nejvyšší ze všech elektrospotřebičů. V České republice vzniklo dle odhadů v letech 2010–2020 na 26 miliónů kusů nepotřebných mobilních telefonů.
  • LCA jako nástroj – odpovědi ze studie životního cyklu neziskového projektu Remobil. Na webináři vás seznámíme s environmentální zátěží výroby a užívání mobilů a srovnáme ji s dopady na životní prostředí spojené se zpětným odběrem, přepravou a zpracováním nepotřebných mobilních telefonů, a to do fáze inverze náhrady primární suroviny, vč. opětovného použití celých mobilů a jednotlivých komponent.

Připomínáme také, že až do konce ledna 2024 se můžete zapojit do sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil. Dvě školy, které vyberou nejvíce mobilních telefonů v přepočtu na žáka školy, vyhrají pro třídní kolektiv návštěvu science centra, včetně dopravy.Ale ani ty školy, které nezískají hlavní výhru, nepřijdou zkrátka. Všechny školy, které si během kampaně objednají svoz vybraných použitých mobilních telefonů zároveň obdrží extra porci bodů do celoroční hry s Recyklohraním. Účast na webináři vás může podpořit při zařazování tohoto tématu do výuky a při organizaci sběrové kampaně u vás ve škole. Více informací najdete na našem webu zde.

V případě dotazů nás můžete také kontaktovat na tel. 739 280 887 nebo na info@recyklohrani.cz.

Webinář je součástí projektu EKOUČITEL pro vzdělávání pedagogů spolufinancovaného SFŽP ČR – NPŽP – 1/2021_6.1.B projekt č. 1210100051. Pro pedagogy ze škol zapojených do programu Recyklohraní je webinář ZDARMA.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.