Novinky a aktuality

Při kampani Starý mobil pro Remobil padl rekord! Vybralo se 18 895 mobilů

Třetího ročníku sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil se soutěží se zúčastnilo 222 škol, které dohromady na recyklaci odevzdaly rekordních 18 895 mobilních telefonů. Dvě ve sběru nejaktivnější školy čeká odměna – výlet do science centra.

V kategorii absolutní vítěz, kde se hodnotil sběr na žáka bez rozdílu velikosti školy, zvítězila Mateřská škola, Bezkov (okres Znojmo), která odevzdala 16 mobilních telefonů v přepočtu na žáka. Druhou oceněnou školou je Základní škola Velké Březno (okres Ústí nad Labem), která vyhrála v kategorii velké školy s počtem žáků nad 300. V této škole vybrali celkem 1 396 mobilních telefonů, což je 3,24 v přepočtu na žáka. Gratulujeme!

Zároveň všechny školy, které se do sběrové kampaně zapojily, získaly za každý mobilní telefon odevzdaný během kampaně, tedy v období od 15. prosince 2022 do 30. ledna 2023, 5 bodů do celoroční hry s Recyklohraním. Celkem bylo přiděleno 94 475 bodů.

Aktuální ročník soutěže se velmi vydařil – může nás těšit nejen absolutní výsledek, ale i počet zapojených škol. Vybralo se zhruba o 6 tisíc mobilů více než loni, kdy se do sběru zapojilo 165 škol, a jednou tolik, než v prvním ročníku. A za to moc děkujeme!

Můžeme vás ubezpečit, že vybrané telefony skončily v dobrých rukách našeho partnera, neziskové společnosti Remobil, která nejprve zkontroluje, zda je možné jejich části využít na náhradní díly a pak zbytek předá na k recyklaci. Snažíme se tak společně předcházet vzniku odpadu opětovným využitím aspoň části vybraných zařízení.

Společnost Remobil také připravila ke kampani tak zvané environmentální vyúčtování. Z něho vyplývá, že díky opětovnému použití dílů a recyklaci telefonů sebraných v rámci kampaně došlo například k úspoře pitné vody, která se rovná denní spotřebě obyvatel Hrádku nad Nisou (průměrná denní spotřeba vody pro 7 730 osob) a zároveň došlo k úspoře elektrické energie ve výši 896 MWh, která se rovná roční spotřebě pro 300 rodinných domů (pozn. průměrná roční spotřeba rodinného domu je cca 3 MWh).

Svozy mobilních telefonů můžete objednávat i nadále. Mimo kampaň vám za ně připíšeme standardní 3 body. Další velkou sběrovou kampaň se soutěží zaměřenou na sběr mobilních telefonů plánujeme opět na přelom prosince a ledna.

Děkujeme všem školám, které se aktivně zapojí do sběru (nejen) mobilních telefonů! Jsme moc rádi, že vás máme ♥

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.