Novinky a aktuality

Malé ohlédnutí za konferencí pro pedagogy EVVO v Hostivicích

Dva dny plné společného vzdělávání, sdílení informací a zkušeností a také zábavy - taková byla dvoudenní výjezdní konference pro pedagogy environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty, která se 16. až 17. června uskutečnila v Hostivicích u Prahy.
 
Zaměřili jsme se na téma předcházení vzniku odpadů z potravin. Ve čtvrtek jsme si vyslechli přednášku ředitelky Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj paní Věry Doušové, proč neplýtvat jídlem a jak na to. Honza Valeška z Asociace místních potravinových iniciativ nás provedl tématem jídlo a zemědělství jako vztah. S lektorkami ze spolku Zachraň jídlo jsme vařili ze zbytků. Věnovali jsme se také metodické podpoře a rozvoji našeho vzdělávacího programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět. Večer jsme při západu slunce rozezněli bubny při muzikoterapeutickém workshopu s úžasným bubeníkem Papisem Nyassem, původem z Gambie. 
 
V pátek dopoledne uzavřely progrma konference dvě exkurze – první do kompostárny Hlavního města Prahy ve Slivenci a druhá do bioplynové stanice AGRO Jesenice.
 
Děkujeme všem účastníkům za to, že se nám společně povedlo vytvořit spoustu pozitivní energie. Za rok plánujeme další podobnou akci a už teď se těšíme!
 
Konference byla součástí projektu EKOUČITEL pro vzdělávání pedagogů spolufinancovaného Státním fondem životního prostředí. Za podporu děkujeme i našim dlouholetým podporovatelům společnostem Ecobat a Elektrowin.
 
Na výběr fotografií se můžete podívat na našem Facebooku.
Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.