Novinky a aktuality

Vyhlašujeme nový úkol Závody na ruby - v hlavní roli jsou baterie a elektrospotřebiče

Už nyní se můžete pustit do plnění nového osvětového úkolu s názvem Závody naruby. Prostřednictvím hry v něm chceme žákům a studentům zprostředkovat informace o šetrném využívání baterií a elektra. Jak na to jim přiblíží také instruktážní video.

Pro využití ve výuce jsme pro vás připravili jednoduchou deskovou hru, kterou si můžete vytisknout a kartičky vystřihnout. Děti budou postupovat po herních polích. Pokyny na kartičkách a odpovědi na otázky týkající se recyklace a šetrné spotřeby baterií a spotřebičů je budou posouvat po políčkách vpřed nebo vzad. Hlavní pointa je v tom, že vyhrává ten, kdo do cíle dorazí poslední. Tedy ten, který udrží svou baterii či spotřebič nejdéle ve hře. Proto se také hra jmenuje „Závody naruby“. Jako vždy jsme zadání pro žáky mateřských škol a nižších ročníků základních škol zjednodušili, aby ho zvládly i menší děti a aby i ony díky hravému úkolu získaly nové poznatky. Zadání pro jednotlivé věkové kategorie dětí najdete na našem webu v přehledu úkolů.

Velkou radost nám uděláte, když nejenže si vyzkoušíte naši variantu hry, ale zároveň se pokusíte vytvořit její vlastní alternativu. Tvořivosti se meze nekladou. Právě naopak. Je možné, že vytvoříte zcela jinou formu – například pexeso, vědomostní nebo karetní hru. Zajímavé určitě bude, když se pokusíte hru převést do elektronické podoby a potrénujete přitom digitální dovednosti. 

Úkol vám také dává prostor pro práci s informacemi, tvorbu prezentací a vedení tematické diskuse mezi žáky a studenty. Cílem je pochopit, proč bychom měli baterie a elektrospotřebiče využívat smysluplně, zbytečně s nimi neplýtvali, a až jednou přeci jen dosáhnou konce své životnosti, bude pro ně recyklace zaslouženou odměnou za jejich dlouhou službu :-).  

Abychom vám téma a úkol snáze přiblížili, připravili jsme k němu instruktážní video – k dispozici zde.

Za splnění úkolu vám přidělíme body do celoroční hry s Recyklohraním.

Spolu s partnery úkolu, kolektivními systémy ECOBAT a ELEKTROWIN, se moc těšíme na fotografie a zpětnou vazbu, jak jste si s dětmi hru a samotný úkol užili a co zajímavého jste vymysleli.

Váš tým Recyklohraní

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.