Novinky a aktuality

Sdílíme metodické materiály na téma odpovědná spotřeba a udržitelnost od INCIENu

Společnost INCIEN uspořádala interaktivní přednášku pro středoškoláky s názvem „Příliš tenká nit“. Připojujeme video a v článku zároveň odkazujeme na nové metodické materiály v oblasti odpovědné spotřeby a udržitelnosti (nejen) pro učitele.

V Českých Budějovicích se konala přednáška s názvem „Příliš tenká nit“, kterou připravil Institut Cirkulární Ekonomiky v rámci doprovodného programu festivalu Voda moře oceány. Akce spojila témata ochrany vodních ekosystémů a produkce textilu. Tato témata jsou velmi důležitá z hlediska nadměrného čerpání vody pro pěstování bavlny, uvolňování mikroplastů do vodních zdrojů nebo skutečné vodní stopy každého výrobku. Nicméně důležitou součástí přednášky byla i řešení, která současnému módnímu průmyslu může nabídnout cirkulární ekonomika, a změny, které může udělat každý z nás. Diskuze je součástí environmentálního vzdělávání o odpovědné spotřebě. 

O tom, jak přednáška proběhla, si můžete přečíst zde https://zajimej.se/incien-akademie-v-ramci-festivalu-voda-more-oceany-sirime-osvetu-o-cirkularni-ekonomice-v-textilnim-prumyslu/

Zde je odkaz na samotnou přednášku https://www.youtube.com/watch?v=KxErN4ga6Qs&t=2244s, kterou můžete využít ve výuce.  

A zde avizované nové metodické materiály v oblasti odpovědné spotřeby a udržitelnosti, kterými můžete doplnit výuku a tuto přednášku.

Budeme rádi za zpětnou vazbu, jak se vám s materiály pracovalo.

Váš tým Recyklohraní

 

 

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.