Novinky a aktuality

Informace ke sběru elektra, baterií, tonerů a mobilů ve školním roce 2021/2022

Pro školní rok 2021/2022 jsme připravili několik sběrových kampaní a také novinek, které se týkají sběru, objednávek a svozů vysloužilých elektrospotřebičů, baterií, mobilních telefonů a tonerů do tiskáren.  Rádi bychom vás s nimi seznámili.

Největší novinkou je, že mateřské, základní a střední školy, které se aktivně zapojují do sběru a osvětových aktivit, za jejich přístup odměníme. Bude se tak dít prostřednictvím celoroční hry. Zjednodušeně řečeno za sebrané elektro anebo baterie či tonery nebo mobily budou školy od Recyklohraní získávat body. Stejně tak budou moci získat body za plnění osvětových úkolů. Počet získaných bodů se promítne do pořadí školy v žebříčku celoroční hry. Školy, které se k 15. 5. 2022 v žebříčku umístí na 1. až 400. místě, získají odměnu. Základní informace o celoroční hře najdete zde, podrobná pravidla zde.

Věříme, že odměny a dobré umístění ve srovnání s ostatními školami pro vás a vaše žáky a studenty budou příjemnou motivací.

A teď již důležité informace k samotnému sběru a objednávkám svozů:

  • Tak jako v minulých letech si školy, které s námi třídí, budou moci objednat svozy baterií, tonerů do tiskáren a mobilních telefonů po dobu téměř celého školního roku - tedy od konce srpna až do začátku června (termín upřesníme). Kolektivní systémy, se kterými spolupracujeme, pro vás zajistí svozy průběžně, tak jak je budete objednávat. Konkrétní pokyny dle druhu odpadu najdete na našem webu zde. Sazebník bodů do celoroční hry je zde.

  • Pozor – v případě vysloužilých spotřebičů je situace jiná. Tak jako v minulém školním roce, svozy malého elektra bude možné objednat pouze v době podzimní sběrové kampaně (15. 9. - 20. 10. 2021) a jarní sběrové kampaně (1. - 30. 3. 2022). Důvodem je, že kolektivní systém Elektrowin soustředil své svozové kapacity právě na období sběrových kampaní, aby celý proces zefektivnil. Věříme, že se vám podaří místní školní sběry dobře naplánovat, včas objednat svozy a vše půjde hladce. Děkujeme za pochopení. Výjimkou jsou případy, kdy půjde o vyřazení většího množství elektrozařízení z majetku školy, jejichž svoz pro vás zajistíme i mimo termíny kampaní.
  • Poznamenejte si, prosíme, také termín sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil. Uskuteční se od 15. 12. 2021 do 31. 1. 2022, a jak název napovídá bude zaměřena na sběr použitých mobilních telefonů. Tak jako v minulém roce, ve sběru nejúspěšnější školy získají výlet do science centra a samozřejmě i body do celoroční hry. Podrobné podmínky včas zveřejníme.

Velmi si vážíme, že školy zapojené do Recyklohraní sběrem vysloužilého elektra, mobilních telefonů, baterií a tonerů do tiskáren přispívají k ochraně životního prostředí. Děkujeme vám za váš čas a energii, který této smysluplné činnosti věnujete. Těšíme se na další spolupráci. 

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.