Novinky a aktuality

Recyklovanou šipkovanou pojďte plnit ven

Na konec školního roku i začátek toho příštího jsme si pro vás připravili osvětový úkol s názvem Recyklovaná šipkovaná. Zadání už nyní najdete na našem webu. Nudit se při jeho plnění nebudete a zároveň si užijete sluníčko a trochu toho čerstvého povětří.

Znáte hru na šipkovanou? Určitě ano. Myslíme tu zábavu pro děti, která se hraje venku v přírodě a soutěžící při ní postupují podle šipek a na stanovištích plní úkoly. A právě k takové hře bychom vás rádi vyzvali ve čtvrtém osvětovém úkolu letošního školního roku. Nebyli bychom však Recyklohraní, kdybychom vám do ní nezakomponovali recyklační téma :-).

A jsme u samotného zadání! Vaším úkolem bude připravit a zahrát si hru, kterou jsme nazvali Recyklovaná šipkovaná. Princip je podobný, jako u tradiční šipkované. Základní podmínkou však je, že úkoly, které budou žáci nebo studenti plnit, budou zaměřené na sběr a recyklaci elektrospotřebičů a baterií a dále také na předcházení vzniku odpadů. Zadání pro jednotlivé věkové kategorie najdete zde a můžete ho plnit až do 15. října 2021.

Jen na vás bude záležet, zda využijete námi navrženou jednoduchou formu hry, nebo zapojíte kreativitu žáků a vymyslíte si svou vlastní verzi. Tvořivosti se meze nekladou – žáci se mohou realizovat při přípravě šipek, vymýšlení úkolů, při formulaci otázek nebo způsobu vyhodnocení. Pokud by vám počasí nepřálo, místo venkovního prostředí si šipkovanou můžete zahrát přímo ve škole.

A ještě jeden tip! Moc hezké by bylo, kdyby starší žáci připravili Recyklovanou šipkovanou pro své mladší kamarády na prvním stupni nebo v blízké mateřské škole.

Spolu s partnery úkolu, kolektivními systémy ELEKTROWIN a ECOBAT, se moc se těšíme na fotografie a zpětnou vazbu, jak jste si s dětmi šipkovanou užili. Společně podpořme to, co řekl spisovatel Jack London: Smysl hry není ve vítězství, ale ve hře samé.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.