Novinky a aktuality

Ze škol nám přišlo 144 splněných „vodních“ úkolů. Klobouk dolů, že jste se zapojovali i v době uzavřených škol

Letošní první úkol nesl název Velké pátrání aneb Na stopě vody ve vaší sklenici. Žáci a studenti měli za úkol vytvořit vodárenské schéma. Ze škol nám přišlo 144 prací. Odborná porota z nich nyní v každé kategorii vybere 5 nejzdařilejších – ty obdrží odměnu. 

Od letošního školního roku se s Recyklohraním věnujeme tématu voda – zejména, jak k ochraně vody může přispět každý z nás, včetně školáčků od mateřinek přes základky až po studenty středních škol. A protože si myslíme, že je potřeba začít hezky popořádku, zasvětili jsme náš první úkol poznávání základních principů, co vše se musí stát, než si vodu napustíme z kohoutku do sklenice a začneme si vychutnávat osvěžující doušky.

Ze škol nám přišla moc hezká a pestrá dokumentace. V některých školách vodárenské schéma kreslili, jinde kombinovali kresbu a fotografie, někde vytvářeli prostorové modely nebo zpracovávali elektronické prezentace. Radost máme, že přitom skutečně vycházeli z reálných míst ve svém regionu. Děkujeme i mateřským školám – ty měly zadání volnější a mohly si s vodním tématem hrát více méně, jak uznaly za vhodné. Přicházely nám od nich krásné a nápadité práce.

Úkol Velké pátrání aneb Na stopě vody ve vaší sklenici z větší části probíhal v době, kdy byly školy kvůli protikoronavirovým opatřením uzavřeny. Milé pedagožky a pedagogové, víme, že to nemáte vůbec jednoduché. O to více si ceníme, že jste se ve školách zapojovali. A upřímně řečeno, jsme moc mile překvapeni – říkali jsme si, že pokud nám přijde stovka vypracovaných úkolů, budeme spokojeni. Nakonec je jich ještě o 44 více!

Jak jsme při vyhlášení úkolu slíbili, 5 nezdařilejších prací z každé věkové kategorie (MŠ, 1. st ZŠ, 2. st. ZŠ a SŠ) oceníme zvláštní odměnou. Odborná porota je vybere do konce prosince. Výsledky vám oznámíme nejpozději začátkem ledna.

Spoluvyhlašovatelem úkolu byly vodárenské společnosti ze skupiny VEOLIA. Aktuálně společně s nimi připravujeme nový díl lektorské příručky EKOABECEDA s názvem „Buďme k vodě šetrní!“ a na jarní měsíce pak další „vodní“ úkol.

Nyní se již můžete pustit do plnění druhého úkolu Lovci a sběrači aneb Mamutí dopad mobilních telefonů na životní prostředí. Jsme moc zvědaví, jak vás bude bavit :-).

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.