Novinky a aktuality

Tvoříte s dětmi z druhotných surovin? Přihlaste se do soutěže Přeměna odpadů na zdroje, ve hře je i 400 bodů pro školu

Žáci ZŠ, ZUŠ a DDM nebo dalších organizací volnočasových aktivit, dále studenti VOŠ, SŠ, SOU se mohou až do konce března zapojit do 3. ročníku soutěže Přeměna odpadů na zdroje. Soutěž hledá zajímavé inspirativní projekty, které pracují s odpadem nebo druhotnou surovinou. Prvních 100 škol, které se do soutěže přihlásí svůj projekt, získá na svůj účet v projektu Recyklohraní 400 bodů.

Ze všech přihlášených projektů vybere odborná porota 5 finalistů, které pozve na slavnostní vyhlášení do Valdštejnského paláce Senátu Parlamentu České Republiky. Ti, kdo se umístí na prvních třech místech pak získají ceny od Ministerstva průmyslu a obchodu.

Není to ideální příležitost ukázat, že školy zapojené do programu Recyklohraní mají skvělé nápady a jen tak nikdo se jim nevyrovná? :-).

Do soutěže můžete přihlašovat projekty, které podporují odpovědný přístup k využívání druhotných surovin. Může jít například o kreativní zpracování použitých plastů či starého papíru, ale vaší nápaditosti se meze nekladou. Zabodovat můžete též osvětovým videem. Soutěží se celkem v 7 kategoriích. Jejich přehled a pravidla pro hodnocení najdete zde.

Soutěž odstartovala začátkem ledna 2019 a přihlášky je možné posílat až do 31.3.2019. Pokud byste se chtěli inspirovat, tak vítězné projekty z minulých ročníků si můžete prohlédnout na https://druhotnasurovina.mpo.cz/winners/. Najdete zde i ukázky osvětových videí, které v soutěži již uspěly. 

Jak se přihlásit? Stačí jen vyplnit přihlášku https://druhotnasurovina.mpo.cz/registration/?_fid=xvuv, kde stručně popíšete svůj projekt a přidáte dokumentaci (můžete si vybrat, zda přiložíte obrázek, video, prezentaci, textový soubor či případně jiný formát).

Jakékoliv dotazy vám rádi zodpoví na dotazy@druhotnasurovina.cz nebo na telefonním čísle 731 564 832. A samozřejmě, jako vždy, jsme vám i my k dispozici na infolince Recyklohraní 739 280 887 nebo emailové adrese info@recyklohrani.cz

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.