Novinky a aktuality

Vydržím víc, posloužím déle

Máme tady první úkol nového školního roku. Půjde v něm o baterie a akumulátory a naším společným cílem bude zábavnou formou poznat, pochopit a porovnat odlišnosti, výhody či nevýhody těchto zdrojů energie.

Povědomí o rozdílech mezi napájením spotřebičů na baterie a z akumulátorů je důležité i pro pochopení dopadu na okolní životní prostředí, jelikož správné používání a zacházení s nimi přírodu podstatně ovlivňuje. Jak? To se vám budeme prostřednictvím tohoto úkolu snažit ukázat.

V běžné řeči slova baterie (hovorově „baterka, případně monočlánek) a akumulátor nerozlišujeme, ačkoli je v nich podstatný rozdíl ve způsobu získávání a uchovávání energie. My v našem úkolu budeme mít na mysli tyto drobné nabíjecí baterie a akumulátory pro běžné použití, které nám v praxi nahrazují jednorázové baterie. Velké průmyslové akumulátory (např. v automobilech aj.) ponecháme stranou.

Potřebné informace k úkolu naleznete na našich stránkách v sekci Přehled úkolů.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.