Novinky a aktuality

Připravujeme novou EKOABECEDU, chcete být u toho?

Blíží se školní rok 2017/2018 a Recyklohraní bude slavit 10. narozeniny. Všichni máme rádi dárky a tak pro vás jeden také připravujeme. Díky finanční podpoře Státního fondu životního prostředí vzniká nový výukový materiál EKOABECEDA aneb Umíme žít bez odpadů?

​Ukáže, co a jak můžeme každý z nás udělat pro to, aby odpady vůbec nevznikaly, nebo jich bylo co nejméně. Podněty pro vaši práci a scénáře vyučovacích hodin k tématu „předcházení vzniku odpadů“ připravujeme pro 4 věkové kategorie od mateřských až po střední školy. Příprava scénářů nás již teď opravdu baví a věříme, že bude v příštím školním roce bavit vás i děti ve školách a školkách po celé ČR.

V současnosti hledáme oponenty pro návrhy scénářů jednotlivých lekcí. Pokud Vás téma zajímá a máte rádi nové podněty pro sebe i žáky a studenty, napište nám (info@recyklohrani.cz), zašleme Vám podrobnější informace.

Součástí projektu bude také série jednodenních seminářů pro školní koordinátory EVVO ve všech krajích ČR. Jejich cílem je osobní seznámení s novým výukovým materiálem a jeho rychlejší využívání v praxi. EKOABECEDA – Umíme žít bez odpadů? bude součástí 10. jubilejního ročníku školního programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět, stejně jako soutěž pro samotné pedagogy „Ekoučitel roku“. Důležitou součástí projektu jsou i výzkumná šetření o předcházen vzniku odpadů a to jak mezi žáky, tak i mezi pedagogy v celé ČR.

Ilustrační fotografie: Testovací výuka v MŠ ve Studenci u Náměště nad Oslavou. Lekce této věkové kategorie budou opravdu hravé, praktické a napojené na svět pohádek, který je předškoláčkům tak blízký.

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.