Novinky a aktuality

Školní rok 2013/14 v Recyklohraní

Vítejte v novém školním roce. Ve roce 2013/14 se můžete těšit na několik novinek. Těmi největšími jsou aktivitiy Ekoučitel a výjezdní program Recyklace hrou. Bližší informace po rozkliknutí článku.

Vážené paní učitelky, vážení páni učitelé,

vítáme Vás v novém školním roce a přejeme Vám hodně úspěchů při naplňování Vašich profesních cílů. Práce pedagoga je nelehká a Recyklohraní by Vám i v letošním školním roce rádo pomohlo při výuce environmentální výchovy na MŠ, ZŠ a SŠ.

Plán aktivit pro rok 2013/14:

Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět
termín aktivita popis body
září - říjen Inventura

Osvětový úkol zaměřený na zpětný odběr baterií. Určeno pro všechny stupně škol, pro každý samostatné zadání.

Vhodné pro výukovou oblast Člověk a jeho svět a výuku matematiky, informatiky, prezentčních dovedností.

250
září - listopad Věnuj počítač a pojeď do ZOO Kampaň zaměřená na zpětný odběr vysloužilých počítačů.  40 bodů za 1 ks PC
listopad - leden Asekol Osvětový úkol zaměřený na zpětný odběr elektrozařízení 250
listopad - leden Věnuj mobil a vyhraj výlet pro svou třídu IV.  IV. ročník kampaně zaměřené na zpětný odběr vysloužilých mobilních telefonů.  3 body za 1 ks mobilního telefonu
únor - březen Ekolamp Osvětový úkol zaměřený na zpětný odběr kompaktních a lineárních zářivek, výbojek a LED světelných zdrojů  250
duben - květen Elektrowin Osvětový úkol zaměřený na zpětný odběr elektrozařízení 250

Z Vašich mailů a telefonátů víme, že v průběhu roku se práci pro environmentální vzdělávání věnujete opravdu hodně. Rádi bychom tuto Vaši snahu ocenili, a tak v letošním roce vyhlašujeme I. ročník soutěže Ekoučitel. Bližší podmínky akce naleznete zde. Už nyní Vám můžeme prozradit, že do rozpočtu Recyklohraní svou vlastní činností můžete přispět až 1000 body za rok. 

Pamatujete si ještě na Hrátky s Batem a Asíkem? Pamětníci ví, ostatním prozradíme, že se jednalo o výjezdní program pro nejmenší. Od října letošního roku bychom aktivním školám rádi nabídli podobnou aktivitu, tentokrát s názvem Recyklace hrou. Bližší informace naleznete zde.

Těšíme se na další úspěšnou spolupráci i na setkání s nejlepšími Ekoučiteli.

Ilona Johnová Koukalová

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.