Novinky a aktuality

II. ročník projektu VĚNUJ MOBIL již zná své vítěze!

Téměř 23. 000 odevzdaných mobilních telefonů a 420 zúčastněných škol. To je celková bilance II. ročníku projektu Věnuj mobil a vyhraj výlet pro svu třídu, který vyhlásila v rámci projektu Recyklohraní společnost Asekol. Partnerem tohoto ročníku je společnost T-Mobile, která pro vítězné školy zrealizuje výlety, dle jejich vlastního výběru. Podívejte se na celou zprávu a zjistěte, kdo je vítězem!

Školy, které se do soutěže přihlásily měly v průběhu I. pololetí letošního školního roku 2011/12 za úkol sebrat co nejvíce vysloužilých mobilních telefonů na jednoho žáka. Společnost Asekol vybrané telefony zkontroluje a funkční přístroje předá prostřednictvím sdružení Život dětem dětským domovům. Ostatní nefunkční telefony budou ekologicky recyklovány.

Těmto čtyřiceti zapojeným školám se podařilo sebrat více než jeden mobil na žáka a vítězem soutěže se stala Základní a Mateřská škola Javorník, kde 8 žáků odevzdalo celkem 43 mobilních telefonů, tedy v přepočtu 5,4 na jednoho žáka školy. Na 2. místě se s počtem 205 telefonů od 49 žáků ( 4,2 na jednoho žáka) umístila Základní škola Merklín a 3. místo obsadila Základní škola a mateřská škola Křetín, jejíchž 41 žáků odevzdalo 148 mobilů (3,6 na jednoho žáka).

Absolutně největší počet přístrojů pak odevzdali žáci Základní školy Arbesovy v Mšenu a s 966 mobily se stali vítězi speciální kategorie.  

Na výsledky v rámci jednotlivých krajů České republiky se můžete podívat zde.

Vítězným školám budou v měsíci dubnu slavnostně předány dárkové šeky na tiskové konferneci, jejíž přesný termín a místo konání bude upřesněno v nejbližší době.

Gratulujeme vítězným školám a především děkujeme všem, kteří se odevzdáním svého již nepotřebného mobilního telefonu podíleli na výborných výsledcích II. ročníku tohoto projektu!


 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.