Novinky a aktuality

Milí pedagogové, Recyklohraní vám děkuje za spolupráci v letošním školním roce

Celý náš realizační tým vám ze srdce přeje, abyste si co nejlépe užili zaslouženou dovolenou, odpočinuli si a načerpali energii. Zasloužíte si to za vaše nasazení a za všechnu tu skvělou práci, kterou ve školách pro žáky a studenty děláte.

Velmi si považujeme toho, že se spolu s námi věnujete environmentálnímu vzdělávání. Rok od roku rozšiřujeme spektrum metodik, aktivit a úkolů, které pro vás zpracováváme a nejinak tomu bylo i letos. Vedle našich tradičních témat třídění a recyklace a předcházení vzniku odpadu věnujeme stále větší prostor šetrné spotřebě vody a klimatické změně. Je radost vidět, že se i do nich zapojujete a věříme, že vás, vaše žáky a studenty obohacují o nové informace a podněty.

Druhým rokem jsme také organizovali celoroční hru a nově též celoroční cíl s ekologickou tematikou, který od škol vyžadoval průběžnou a systematickou práci po větší část školního roku – mile nás potěšilo i překvapilo, že se do jeho plnění zapojilo 214 škol.

Děkujeme i za vaše zapojení do sběru baterií, drobného elektra, tonerů a mobilů. Naši sběroví partneři zajišťují jejich recyklaci a může nás těšit, že i touto cestou děláme společně něco pro životní prostředí.

V průběhu roku jsme také mírně inovovali webové stránky. Snažili jsme se, abyste v nich našli informace, na které jste zvyklí a víte, kde je hledat, ale zároveň jsme posílili jejich roli v metodické podpoře. Pokud jste zatím tuto možnost nevyužívali, tak doporučujeme vyzkoušet metodickou podporu na www.recyklohrani.cz. V centrální části webu jsou 4 tematické nabídky – třídění a recyklace, předcházení vzniku odpadu, šetrná spotřeba vody a klimatická změna. Pokud kliknete na vybrané téma, najdete zde naše úkoly, videa a Ekoabecedy k danému tématu. Díky tomu si můžete snadno vybrat z naší nabídky, co právě potřebujete.

Tak ještě jednou děkujeme a přejeme vám hezké prázdniny.

Váš tým Recyklohraní

P.S. Pokud jste plnili úkol Bezpečný svět (s) baterií a zatím nám ještě do systému nevložili dokumentaci, můžete tak učinit už jen do tohoto pátku (30.6.2023). Veškeré potřebné informace k tomu najdete zde. Za splnění úkolu vám připíšeme 250 bodů do celoroční hry 2023/2024.

 

NPZP_povinná publicita_banner A4_cmyk

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.