Novinky a aktuality

Ze škol nám přišlo 462 recyklačních zpravodajů

V prvním úkolu letošního školního roku měli žáci a studenti vytvořit RECYKLAČNÍ ZPRAVODAJ. Do jeho plnění se zapojilo celkem 378 škol, od kterých přišlo 462 vypracovaných úkolů. Na školní konta jsme za ně mohli připsat 115 500 bodů.

Vedle Recyklohraní, byly jeho spoluvyhlašovateli kolektivní systémy ASEKOL, ECOBAT a ELEKTROWIN. Zpravodaj mohl být v papírové i elektronické podobě. Jedinou podmínkou bylo, aby se alespoň polovina jeho obsahu věnovala třídění drobného elektra anebo baterií. Školy jsme také vyzvali, aby nezapomněly na významné recyklační svátky, které se konají na podzim – konkrétně Evropský týden recyklace baterií (9.-15.9.) a Mezinárodní den elektroodpadu (14.10.).

Žáci MŠ a prvního stupně ZŠ mohli zvolit jednoduší alternativu plnění úkolu a místo tvoření zpravodaje (nebo časopisu), umístit informace k tématu na nástěnku (obrázky, texty, fotky).

Cílem úkolu bylo zábavnou formu zapojit žáky a studenty do osvěty pro třídění a recyklaci elektrozařízení a baterií. Prostřednictvím zpravodaje mohli také podpořit podzimní sběrovou kampaň baterií a drobného elektra s Recyklohraním. Každá škola, která splnila zadání, získala 250 bodů.

Děkujeme všem školám, které se s námi podělily o finální verzi jejich Recyklačního zpravodaje. Oceňujeme vynikající práci mladých redakčních tymů a doufáme, že se dočkáme i dalších vydání :-). Velké množství prací bylo opravdu krásných a kvalitních. Stálo by za úvahu, zda nepokračovat :-).

Nyní už se ve školách pilně pracuje na dalším úkoluDLOUHÝ, ŠIROKÝ A BYSTROZRAKÝ. Zadání k němu najdete zde. Vypracovaná zadání můžete posílat do konce ledna 2020. A ještě prozradíme, že v hlavní roli je červený kontejner - chceme tuto venkovní nádobu na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů a baterií žákům a studentům připomenout hned z několika úhlů pohledu :-). Školáci a studenti vedle ekologické nauky zapojí i matematiku. Menší děti se mohou těšit na kreslení a bádání v okolí školy.    

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.