Novinky a aktuality

  • 24
    11

    Zapojte své žáky do výzkumu!

    Součástí projektu „EKOABECEDA – Umíme žít bez odpadů?“ jsou také výzkumná šetření mezi žáky i pedagogy, do kterého se může zapojit každý, kdo má zájem o tuto tematiku. Cílem je zmapovat základní vědomosti a postoje žáků k tématu předcházení vzniku odpadů.  

  • 18
    11

    Body za první úkol jsou rozdány!

    „Vydržím víc a posloužím déle“ byl úkol, který se zaměřil na baterie a akumulátory. Tématem byly nejen existující druhy a výběr baterií, ale především správné zacházení s nimi s ohledem na jejich možný dopad na životní prostředí. Vyplňovaly se kvízy, tvořily se naučné koláže, psaly se referáty… 

  • 06
    11

    Dárek pro vás!

    Vzdělávací program Recyklohraní aneb Ukliďme si svět slaví letos 10 let od svého vzniku. A stále přichází s dalšími zajímavými nápady, jak vést děti a mládež zábavnou formou k ekologické výchově a recyklaci tak, aby se stala každodenní součástí života. Jednou z takových aktivit je nový díl výukového materiálu „EKOABECEDA“ s podtitulem „Umíme žít bez odpadů?“, s nímž se můžete podrobně seznámit na bezplatných seminářích, které se až do konce listopadu postupně konají ve všech 14 krajích republiky.      

  • 01
    11

    Recyklace může být hravá!

    Vést děti a mládež k ekologii a recyklaci se dá zábavně. Ukazuje to výjezdní výukový program Recyklace očima mladého vědce, který postupně probíhá v celé České republice. Žáci a studenti zkouší pod vedením školených lektorů nejrůznější ekologické pokusy nejen ve škole, ale také přímo v přírodě.

  • 30
    10

    A je hotovo - první úkol skončil!

    Uteklo to velmi rychle a náš první letošní úkol „Vydržím víc a posloužím déle“ skončil.  Byl o "obyčejných" a "nabíjecích" bateriích - akumulátorech. Věříme, že jste si z něj odnesli zajímavé informace, které se vám budou příště určitě hodit:-). Protože...my už máme plán na další akci:-)   Vyhodnocujeme výsledky a připisujeme vám body, za které si můžete vybírat v katalogu odměn to,co chcete.          

  • 19
    10

    Poslední týden do konce úkolu!

    Našiá milí přátelé, zbývá už jen týden ke splnění a odevzdání úkolu „Vydržím víc a posloužím déle“. Řešíme baterie a akumulátory. Poznáváme a porovnáváme jejich výhody a nevýhody a přemýšlíme, jak jejich používání a zacházení s nimi ovlivňuje životní prostředí. Přinášíme pro inspiraci pár ukázek, jak si s úkolem poradili ostatní.

  • 12
    10

    Recyklace očima mladého vědce!

    Recyklace šetří pitnou vodu. A nejen vodu, ale také další přírodní zdroje a nerostné suroviny. Jak? To se dozvídají žáci a studenti prostřednictvím nového vzdělávacího programu Recyklace očima mladého vědce. Začal tento týden v Plzeňském kraji a zkušení lektoři s ním postupně objedou desítky škol ve všech krajích České republiky.

  • 06
    10

    Podzimní sběrová kampaň v plném proudu – připojte se také!

    V plném proudu je podzimní sběrová kampaň se soutěží. Jejími vyhlašovatelem je společnost ECOBAT, která se zabývá zpětným odběrem použitých baterií a dalšími partnery jsou společnosti ASEKOL a ELEKTROWIN, které vyhlásily soutěž na podporu sběru drobných vysloužilých elektrospotřebičů. Kampaň potrvá až do 15. listopadu.

  • 04
    10

    Recyklace hrou začíná!

    Co uvnitř ukrývá počítač, pračka nebo mobil? A co s elektrickými přístroji, když doslouží? Na tyto otázky dává odpovědi oblíbený výjezdní program Recyklace hrou. Je zaměřen na pochopení základního principu recyklace prostřednictvím hry a zábavy. Odstartuje 9. října ve školách Plzeňského kraje. Postupně se přesune do kraje Jihočeského a Jihomoravského a další regiony přijdou na řadu po Novém roce.

  • 27
    09

    Ekologie a recyklace prostřednictvím zážitků

    Ve školách po celé České republice se v průběhu podzimu uskuteční desítky výukových programů Mladý vědec. S Mladým vědcem zapomeňte jen na nudnou na teorii, výuka je vedena badatelsky a v přírodě, součástí jsou hravé pokusy a hlavně podpora kritického myšlení.

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.