Novinky a aktuality

  • 15
    09

    Vydržím víc, posloužím déle

    Máme tady první úkol nového školního roku. Půjde v něm o baterie a akumulátory a naším společným cílem bude zábavnou formou poznat, pochopit a porovnat odlišnosti, výhody či nevýhody těchto zdrojů energie.

  • 08
    09

    Recyklobraní v Kraji Vysočina zná vítěze

    Od začátku letošního roku do konce června 2017 probíhala v Kraji Vysočina sběrová soutěž na podporu třídění a recyklace baterií a akumulátorů RECYKLOBRANÍ 2017, kterou vyhlásili společně Kraj Vysočina, společnost Ecobat a osvětový program Recyklohraní aneb Ukliďme si svět.

  • 01
    09

    Přelez, přeskoč, recykluj

    Přelez, přeskoč, recykluj Tato parafráze slavného citátu zakladatele tělovýchovné jednoty Sokol „Přelez, přeskoč, ale nepodlez“  uvádí seriál zábavně naučných akcí, které ve spolupráci s jednotlivými kraji České republiky připravily společnosti ELEKTROWIN a Ecobat zabývající se zpětným odběrem a recyklací elektropřístrojů a použitých baterií. 

  • 23
    08

    10. ročník Recyklohraní aneb Ukliďme si svět je tu!

    Vítejte zpět po prázdninách! Po sladkém čase volna a odpočinku jsme zpátky s naším – Vaším Recyklohraním a budeme se opět společně snažit „uklízet svět“:-). Jsme tu pro Vás, abychom Vám během školního roku pomohli s výukou dětí, žáků i studentů k ekologickému chování. Tradičně máme připraveny čtyři kreativní úkoly a pevně věříme, že se při nich všichni společně dobře pobavíte.

  • 30
    06

    Poslední školní den

    V poslední školní den se i my za Recyklohraní s Vámi loučíme a děkujeme Vám za celý školní rok. A jaké by bylo vysvědčení pro Recyklohraní? V číslech je to: 233 654 kg nasbíraných elektrozařízeních 152 875 kg nasbíraných baterií 484 300 bodů za úkoly 121 nových škol... Pokračovat bychom mohli, ale komu by se o prázdninách chtělo sčítat :-) Těšíme se na Vás zase v dalším školním roce!

  • 27
    06

    Věnuj mobil - návštěva Recyklační linky a ZOO

    V červnu vítězové Sběrové soutěže Věnuj mobil si vybrali své výhry a to návštěvu Recyklační linky Enviropol v Jihlavě, třídičky ASMJ v Jihlavě a také Zoologické zahrady. 

  • 26
    06

    Poslední úkol v tomto školním roce

    Poslední úkol ve školním roce 2016/2017 se zaměřil na červené popelnice společnosti ASEKOL. Víte, co se děje s vysloužilými elektrickými spotřebiči? Kam s nimi? Proč? A co se s nimi stane pak? Tak s těmito otázkami si již žáci, kteří se zapojili do dalšího úkolu v Recyklohraní, umí poradit. 

  • 20
    06

    Výjezdní program Recyklace hrou v Jihočeském a Zlínském kraji

      Díky dotaci Státního fondu životního prostřední České republiky mohli naši lektoři navšítit 25 škol v Jihočeském a Zlínském kraji. 

  • 11
    06

    Známe EKOUČITELE ROKU 2017/2018

    Soutěž EKOUČITEL ROKU skončila a vyhlášení výsledků přineslo malé překvapení – vítězky jsou totiž rovnou dvě!   Staly se jimi paní Tamara Hubková ze ZŠ a MŠ Lom v Ústeckém kraji a paní Mgr. Eva Veselá ze ZŠ a MČ Červená Voda z Pardubického kraje.    

  • 23
    05

    Recyklohraní na Ratolest Festu

    Ještě nevíte, co budete dělat v sobotu 27. května? Co takhle nás vidět konečně na živo? Přijeďte do Prahy na Ratolest Fest, kde budeme mít stánek i my z Recyklohraní.

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.