Novinky a aktuality

Letos se můžete těšit na 5 osvětových úkolů

Přejeme vám, aby nadcházející školní rok byl pro vás pohodový, ale zároveň i inspirativní a obohacující. V Recyklohraní se budeme snažit, abychom k tomu přispěli. Mimo jiné pro vás připravujeme oblíbené osvětové úkoly – letos jich bude pět. A novinka! Zařazujeme téma šetrná spotřeba vody.

V průběhu školního roku na našich webových stránkách postupně zveřejníme zadání k plnění osvětových úkolů. Témata, na která už jste zvyklí – tedy třídění a recyklace elektra a baterií a předcházení vzniku odpadů, rozšíříme o další téma. Tím je voda. Plánujeme také, že se budeme více dotýkat i oblasti cirkulární ekonomiky. Ale nebojte :-), vždy jen tak, aby to bylo srozumitelné a zábavné pro vaše žáčky a studenty.

Zadání k prvnímu úkolu zveřejníme na webu 15. září 2020. Bude mít název PŘÍBĚH VODY VE SKLENICI. Zabývat se budeme koloběhem vody v přírodě i v lidském životě. Na jeho splnění budete mít čas do konce října. Další úkoly budou následovat.

Rámcový plán osvětových úkolů, včetně termínů vyhlášení

  1. Úkol: PŘÍBĚH VODY VE SKLENICI. Rámcové zaměření: koloběh vody ve smyslu čerpání, úpravy, spotřeby, čištění a vypuštění vyčištěné odpadní vody zpět do vodních toku. Období pro realizaci – 15.9.2020 – 31.10.2020. 
  1. Úkol: Pracovní název STAŇ SE TISKAŘEM aneb KOPÍRUJEME UDRŽITELNĚ. Období realizace – 1.11.2020 – 20.12.2020 
  1. Úkol: Téma MOBILNÍ TELEFONY. Rámcové zaměření – podpora sběrové kampaně. Období realizace 1.1.2021 – 15.2.2021. 
  1. Úkol: Téma ŠETRNÁ SPOTŘEBA VODY. Rámcové zaměření – proč je důležité šetřit vodu, co patří a nepatří do kanalizace. Období realizace – 16.2.2021 – 31.3.2021. 
  1. Úkol: Téma – RECKYLACE BATERIÍ A EEZ. Pracovní název RECYKLOVANÁ ŠIPKOVANÁ. Období realizace – 1.4.2021 – 31.5.2021.

Jak už víte, osvětové aktivity již bohužel nemůžeme podporovat prostřednictvím bodů a katalogu odměn. Věříme však, že i bez této motivace pro vás bude plnění úkolů zajímavé a budete i nadále vkládat dokumentaci ke splnění úkolů do našeho systému. Usilujeme také, abychom alespoň tu a tam pro vás nějakou malou odměnu měli. Jednáme o tom usilovně s našimi partnery a podporovateli.

Váš tým Recyklohraní

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.