Novinky a aktuality

Poslední letošní úkol je tu – Člověče, nezlob se a recykluj!

Zadání k poslednímu osvětovému úkolu letošního školního roku už najdete na webu Recyklohraní. Má název ČLOVĚČE, NEZLOB SE A RECYKLUJ! Žáci a studenti budou při jeho plnění vymýšlet a vytvářet recyklační hry. Na splnění úkolu mají čas do 31. května 2019. 

Jako vždy při plnění úkolu zohledňujeme věk dětí. Po těch nejmenších v MŠ a v první a druhé třídě ZŠ budeme jen chtít, aby si podle předlohy nakreslily nebo z dílků poskládaly recyklační schéma. Po starších školácích a středoškolácích bychom chtěli, aby připravili deskovou nebo jinou hru, která bude inspirovaná recyklačním procesem. 

Věříme, že vymyslí zajímavé herní zápletky. Napadá nás třeba jednoduchá alternativa na oblíbené „Člověče, nezlob se!“, nebo pexesa, ale typů her je celá řada. Velmi by se nám také líbilo, kdyby hry, které na základních školách vymyslí starší ročníky, využili i žáci na prvním stupni nebo ve spřátelených mateřských školách. Středoškoláci je mohou uplatnit při svých volnočasových aktivitách, například když v létě jezdí na letní tábory, jako vedoucí. Ale to už je na každém, jak aktivní bude chtít být :-). 

Úkol jsme připravili tak, aby si děti při jeho plnění uvědomily, jak účinná je dnes recyklace a jaké suroviny díky ní ze starého elektra získáváme. 

Spolu s vyhlašovatelem úkolu, neziskovou společností ASEKOL, jsme moc zvědaví, jak si s tímto trochu náročnějším úkolem poradíte. Držíme palce ať se dobře zabavíte nejen při vymýšlení a tvorbě, ale pak i při hraní vaší nové recyklační hry.  

Kdyby Vás cokoliv zajímalo, jsme Vám k dispozici na našich kontaktech. Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.