Novinky a aktuality

Žáci a studenti vymýšleli recyklační zlepšováky

Ještě před koncem školního roku jsme vyhodnotili letošní třetí osvětový úkol, při kterém měli žáci a studenti za úkol vymýšlet RECYKLAČNÍ ZLEPŠOVÁKY. Přemýšleli a bádali, jak podpořit třídění a recyklaci a také rozumnou spotřebu baterií.

Mohly se zaměřit na ZLEPŠOVÁKY V PROPAGACI nebo se pustit se do BÁDÁNÍ A POČÍTÁNÍ a navrhnout, jak baterie úsporně využívat a tím snižovat jejich spotřebu. Třetí možností bylo vytvořit s žáky či studenty PREZENTACI o vynálezech, které se nějak dotýkají baterií, anebo současných trendů včetně e-mobility a využívání lithiových baterií.

A jak to dopadlo?

Zapojilo se 193 škol, od kterých přišlo 240 vypracovaných úkolů. To je velmi dobrý výsledek, zejména pokud přihlédneme k tomu, že v čase, kdy školy zpravidla s plněním úkolu finišují, vypukla koronavirová epidemie, což školám velmi ztížilo dokončení úkolu.

Spoluvyhlašovatelem úkolu byla nezisková společnost ECOBAT, která v ČR zajišťuje sběr a recyklaci použitých baterií.

Více informací najdete zde.

Už nyní přemýšlíme nad tím, jaké úkoly pro vás připravíme v novém školním roce :-).

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.