Novinky a aktuality

Přelez, přeskoč, recykluj

Přelez, přeskoč, recykluj

Tato parafráze slavného citátu zakladatele tělovýchovné jednoty Sokol „Přelez, přeskoč, ale nepodlez“  uvádí seriál zábavně naučných akcí, které ve spolupráci s jednotlivými kraji České republiky připravily společnosti ELEKTROWIN a Ecobat zabývající se zpětným odběrem a recyklací elektropřístrojů a použitých baterií. 

Speciálně pro tento účel nechal ELEKTROWIN a Ecobat vyrobit jedinečnou atrakci – unikátní překážkovou nafukovací závodní dráhu o rozměrech téměř 12x3 metry. Děti i dospělí závodníci ji budou zdolávají na čas a nejlepší výsledky dosažené během jednotlivých akcí budou v půlce září porovnány. Vítězové tří kategorií si ze závěrečné akce odnesou ceny v hodnotě 20 000 Kč. 

Program doplňují hry a kvízy i názorné panely popisující recyklační koloběh a proces zpracování přístrojů.

Za vysloužilý spotřebič přinesený a odevzdaný přímo na akci obdrží návštěvníci drobný dárek, za 5 odevzdaných baterií získají ihned zdarma krabičku ECOCHEESE pro sběr použitých baterií v domácnosti.

Další ze série akcí se konají:

-  2.9. 2017 Karlovy Vary v rámci akce Loučení s prázdninami
- 4. 9. 2017 Přerov v rámci akce S úsměvem do školy
- 6. 9. 2017 Litomyšl na Toulovcově náměstí
- 7. 9. 2017 Česká Třebová v rámci akce Den s odpady
- 9. 9. 2017 Vyškov v rámci kraje Dny památek
- 10. 9. 2017 Hodonín v rámci akce Týden mobility
- 13. 9. 2017 Nové Město v areálu novoměstské sokolovny
- 16. 9. 2017 Hradec Králové v rámci akce Královéhradecké krajské dožínky
- 23. 9. 2017 Praha Letenské sady u Letenského zámečku (naproti Národnímu technickému muzeu), program finále celorepublikové roadshow s názvem Přelez, přeskoč, recykluj! 

- 22. 9. do 24. 9. 2017 Praha - Národní technické muzeum - 4. ročník akce Recyklační víkend 
Národní technické muzeum za poslední čtyři roky do svých sbírek získalo díky spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN již několik desítek elektrických spotřebičů z různých historických epoch. Stalo se tak díky lidem, kteří předměty původně chtěli odevzdat k ekologické recyklaci. ♦ Za každý spotřebič vybraný kurátorem Národního technického muzea pro rozšíření sbírky obdrží jeho majitel drobný dárek a čestnou vstupenku do NTM pro dvě osoby s platností šest měsíců. ♦ Drobným dárkem čeká na majitele všech odevzdaných elektrospotřebičů a současně bude možné uplatnit slevu ve výši 90 Kč na plné vstupné ze základního nesníženého vstupného do muzea. U stánku ELEKTROWIN si budou moci všichni vyzkoušet své znalosti v oblasti recyklace elektrospotřebičů, popř. se o této problematice dozvědět více.

Budeme rádi, když tuto pozvánku budete sdílet s rodiči svých žáků a studentů ať už ústně, e-mailem či pomocí informačního systému školy. Děkujeme.

Podrobnosti a pravidla pro soutěžící jsou k dispozici na www.recyklacejelegrace.cz a na Facebooku https://www.facebook.com/RecyklaceJeLegrace/
 
Na vaši účast se těší 

ELEKTROWIN a Ecobat

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.